Jubileumboek NMV

Schitterende schelpen en slijmerige slakken

75 jaar malacologie als hobby en professie

Jubileumboek 75 jaar NMV 'Schitterende schelpen en slijmerige slakken' is de titel van een nieuwe uitgave verschenen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Malacologische Vereniging (NMV) voor amateurs en professionals met interesse voor schelpen en slakken. In het boek schrijven zij met passie over hun werk en hobby.

Schitterende schelpen en slijmerige slakken presenteert bijdragen van diverse mensen uit het vak verdeeld over de volgende thema's:
- Wetenschappelijke molluskencollecties in Nederland
- Fossiele schelpen
- Land- en zoetwaterweekdieren
- De Nederlandse Malacologische Vereniging: 75 jaar reilen en zeilen
- Mariene weekdieren en schelpenverzamelaars

Enthousiaste verhalen over verzamelingen, onderzoek, bijzondere projecten passeren de revue en belevenissen van mensen die er bij betrokken zijn, als liefhebberij of beroepsmatig. Waarom schelpen en slakken zo boeiend zijn, spreekt ook uit de middenpagina's waar 75 leden hun favoriete schelp tonen en toelichten onder het motto van 'Hoe ik schelpengek werd'.

Schitterende schelpen en slijmerige slakken is rijk geïllustreerd en biedt een verrassend overzicht van de vele aspecten van het weekdierenonderzoek in Nederland waarbij veel NMV leden enthousiast betrokken waren en nog steeds zijn.

Schitterende schelpen en slijmerige slakken
75 jaar NMV: malacologie als hobby en professie
Redactie : Gerhard Cadeé, Sylvia van Leeuwen, Jan Johan ter Poorten
Uitgever : Nederlandse Malacologische Vereniging
Uitvoering : 144 p., 21 x 29,7 cm, genaaid gebonden, full colour
ISBN : 978 90 5011 304 5
Prijs : € 24,95 (€ 19,95 ledenprijs KNNV en NMV)

Hoe te bestellen?

Bestel Schitterende schelpen en slijmerige slakken (+ € 4,25 verzendkosten) bij de KNNV Uitgeverij, Postbus 310, 3700 AH Zeist. T 030-233 35 44, e-mail: info@knnvuitgeverij.nl of via www.knnvuitgeverij.nlwww.spirula.nl   Laatst gewijzigd: 16 april 2010