Nederlandse Malacologische Vereniging

Mollusken Studiegroep Limburg en NMV – weekendexcursie Naaldslakken in Zuid-Limburg


Evenementgegevens


De Mollusken Studiegroep Limburg (MSL) van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg organiseert samen met de Excursiecommissie van de NMV van 23-25 augustus een excursie naar Zuid-Limburg. De ‘doelsoorten’ zijn de Gladde naaldslak Platyla polita en de Gegroefde naaldslak Acicula fusca. Er wordt overnacht in het klooster Regina Carmeli, Kollenberg 2, 6132 AL Sittard; de kosten zijn ongeveer € 45 p.p./nacht inclusief ontbijt en lunchpakket.
Met de ‘vroege vogels’ gaan we vrijdag 23/08 ’s middags naar de Brakkenberg in Geulhem. Vertrek vanaf het klooster om 14:00 uur; verzamelen om 14:30 uur op het parkeerterrein van Hotel de Brakke Berg in Geulhem.
Zaterdag bezoeken we de Kathager Beemden bij Vaesrade. Vertrek vanaf het klooster om 09:30 uur, verzamelen om 10:00 uur langs de Naanhofsweg ter hoogte van huisnummer 78, tegenover het toegangshek naar de Kathager Beemden. Aansluitend gaan we naar Voerendaal Poort (bij kasteel Cortenbach); parkeren op de parkeerplaats van Sportpark Voerendaal.
Zondag besluiten we de excursie met een bezoek aan het moerasgebied aan de voet van de Schieversberg in Geulle. Vertrek vanaf het klooster om 10:00 uur, verzamelen om 10:30 uur op het Marktplein in Geulle.

Als u al op vrijdag- of zaterdagavond zicht wilt krijgen op eventueel verzamelde naaldslakken zult u zeven en een binoculair mee moeten brengen. Er is in het klooster een gezamenlijke recreatieruimte waar we deze werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Opgave voor deze excursie bij Bert Jansen. De accommodatie moet u zelf tijdig reserveren bij Zr. Gisela van het klooster Regina Carmeli (046-8889593).Nadere informatie bij Gerard Majoor.

 

One thought on “Mollusken Studiegroep Limburg en NMV – weekendexcursie Naaldslakken in Zuid-Limburg

 1. Zr. M .Gisela

  Niet om te publiceren !!!!!!!!!!!!!!!!

  Dhr. Majoor heeft op 15 januari 2019 in ons bezinningshuis kamers gereserveerd voor 23 t/m 25 augustus, dacht ik. Hij wilde nog een mail sturen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd.
  Mag ik vragen om de juiste datum van de reservering? en ongeveer hoeveel kamers?
  Bedankt voor de moeite!

  Met vriendelijke groeten,
  Zr. M. Gisela

  Bezinningshuis Regina Carmeli
  Kollenberg 2
  6132 AL SITTARD
  Tel 046 888 95 93

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *