Nederlandse Malacologische Vereniging

NMV: excursie naar ‘Fort bij Rynauwen’


Evenementgegevens


Op zaterdag 16 september 2017 krijgen leden van de NMV de gelegenheid om in ‘Fort bij Rynauwen’ een inventarisatie van zowel land- als zoetwatermollusken uit te voeren. Fort bij Rynauwen ligt tussen Bunnik en de stad Utrecht ongeveer 1 km ten zuiden van het Universiteitscentrum ‘De Uithof’. Het Fort is niet vrij toegankelijk maar wordt wel op bepaalde momenten (concerten, herdenkingen) opengesteld en is op aanvraag met een gids te bezoeken. Het Fort is eigendom van Staatsbosbeheer en heeft in deze stadse omgeving een opvallend grote biodiversiteit, voor zover de groepen onderzocht zijn. Voor weekdieren zijn de ‘bladzijden’ nog leeg. Vandaar dat de Vrienden van Fort bij Rynauwen en Staatsbosbeheer ons met open armen ontvangen om binnen de grachten te verzamelen ten behoeve van een overzicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij Kees Margry (margry@home.nl) en Jos van Ooijen (jjmm.van.ooijen@planet.nl).

Programma

9.00 uur             Verzamelen op de parkeerplaats bij het Pannenkoekenhuis Rhijnauwen (Rhijnauwenselaan 16, 3981 HH Bunnik). Vanaf deze parkeerplaats wandelen we naar het Fort bij Rynauwen (ca. 400 m) olv Cees de Jong.

Op het Fort staat de koffie/thee klaar en volgt een korte inleiding door Cees.

10.00 uur             start inventarisatie door middel van:

  • zoeken op het oog
  • zeven
  • scheppen in de gracht (alleen op bepaalde plaatsen mogelijk)

12.30 uur             lunchpauze (zelf lunch en drinken meenemen) in de kantine

14.00 uur             verder verzamelen

16.00 uur             afsluiting in café / restaurant bij ingang Bunnik

Gelieve na de inventarisatiedag gegevens en foto’s door te sturen naar Kees Margry. Hij zal samen met Jos van Ooijen de vondsten en waarnemingen verwerken in een verslag voor Staatsbosbeheer/Vrienden van Fort bij Rynauwen en in een artikel voor Spirula. Medeauteurs worden geheel vrijblijvend uitgenodigd.

Deelnemers worden vriendelijk verzocht om zich via de mail met naam en telefoonnummer op te geven bij Kees Margry (margry@home.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *