Nederlandse Malacologische Vereniging

NMV – excursie Klein Profijt, getijdengebied bij Rotterdam


Evenementgegevens


Drie NMV-leden op zoek naar de nieuwe speldhoren.

Naar aanleiding van eerdere vondsten van het Getijdeslakje Mercuria anatina en de nieuwe Speldhorensoort Murchisonella sp. zijn de getijdengebieden rondom Rotterdam erg in de belangstelling komen te staan. We willen daarom deze keer gaan kijken naar de weekdier soorten die voorkomen in Klein Profijt, een natuurgebied bij Rhoon. Van dit gebied is al bekend dat hier het Getijdenslakje en de Vale Clauisilia Clausilia dubia voorkomen, maar wellicht kunnen we ook twee soorten Schorshorentje, Balea perversa en Balea heydeni vinden. En de nieuwe Speldhorensoort? Die is hier inmiddels ook al gespot.

Meer informatie over de nieuwe Speldhorensoort vindt u hier. Op Facebook staat een item over een zoektocht naar de speldhoren door een drietal leden van onze vereniging.

Begintijd: 10.00 uur. Verzamelplaats: einde van de Schenkeldijk, Rhoon; 51.841300, 4.450099 (ook start Jungleroute Klein Profijt). Hier is voldoende parkeerplaats. De excursie gaat verder te voet. Laarzen sterk aanbevolen. Eigen lunchpakket meenemen.

Begeleiding: Hannco Bakker, Sylvia van Leeuwen. Opgave bij Jaap de Boer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *