Nederlandse Malacologische Vereniging

Artikelen voor themanummer Caribisch Nederland gezocht

Medio 2017 wil de redactie van Vita Malacologica een nummer uitbrengen over de ABC-eilanden, Saba, St. Maarten en St. Eustatius. De invulling van het nummer mag breed zijn: van land tot marien; taxonomisch, gedrag, ecologisch ….

Als u denkt een bijdrage te kunnen leveren aan dit nummer of hierover vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met Gijs Kronenberg, redactie VM.

Deel, mail of print dit artikel:

One thought on “Artikelen voor themanummer Caribisch Nederland gezocht

 1. Jan van Duren

  Beste heer Kronenberg,
  U spreekt over de ABC eilanden maar dan hebben we het over Aruba, Curacao en Bonaire.
  Hier worden echter St. Eustatius, Saba en St. Maarten genoemd. Dit zijn dus de SSS eilanden.
  Saba, St. Eustatius en Bonaire zijn tegenwoordig een bijzonder deel van Nederland. Zoals u waarschijnlijk weet wordt de complete! flora van fauna van St. Eustatius geïnventariseerd; het Science Institute op St. Eustatius speelt hier een cruciale rol in. Het is denk ik zinvol om contact met dit instituut op te nemen.
  Misschien is het ook leuk om kort aandacht te schenken aan malacologische verzamelingen / verzamelaars op de diverse eilanden (ik ben daar een van). Wettelijk mogen er absoluut geen schelpen worden verzameld; in de praktijk worden lege / oude schelpen op het strand gevonden toch wel door verzamelaars meegenomen voor de eigen collectie. Persoonlijk ben ik tegen het verzamelen van levende schelpen maar oude schelpen, zeker als ze verweerd zijn, kunnen naar mijn mening meegenomen worden als er ten minste maat wordt gehouden (niet meer dan 2-3 schelpen per soort). Idee om aandacht te schenken aan dit spanningsveld tussen verzamelen en wetgeving?
  Met vriendelijke groeten,
  Vanuit een warm St. Eustatius,
  Jan van Duren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *