Nederlandse Malacologische Vereniging

Determinatiedag fossiele strandvondsten in Hellevoetsluis

Op zondag 9 oktober 2016 van 10.00-16.00 uur organiseert Historyland (Hellevoetsluis) in samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een determinatiedag voor fossiele strandvondsten. De mollusken vormen niet de hoofdmoot, maar voor NMV-leden met een bredere interesse in fossielen is deze activiteit wellicht interessant.

Wat wordt er gedetermineerd?

Velen hebben hun geluk beproefd op de stranden van Maasvlakte 2, Rockanje, De Zandmotor enzovoorts en hebben schitterende fossiele skeletresten gevonden, zoals tanden en botten van zoogdieren, fossiele uitwerpselen, fossiele amfibieën- en reptielenresten, fossiele vogelresten, stenen- en benenartefacten, fossiele schelpen en gesteenten. U heeft nu de gelegenheid uw vondsten te laten determineren door deskundigen van verschillende gerenommeerde instellingen zoals Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen uit Middelburg, het Museum Hertogsgemaal in Gewande, het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden en Deltares uit Delft. Zij zullen uw vondsten beoordelen en van informatie voorzien.

Lezingen en bezoek aan Historyland

Tijdens deze determinatiedag is er ook gelegenheid de permanente expositie van Historyland te bezoeken en verschillende korte lezingen bij te wonen. Sprekers zijn naast Arie van den Ban (Historyland), Dick Mol (Natuurhistorisch Museum Rotterdam), Bram Langeveld (Natuurhistorisch Museum Rotterdam), Marc Simmelink (Historyland) en Marcel Niekus (STONE).

Entree: Volwassenen € 5,00; kinderen tot 12 jaar € 3,00. Er is ruime gratis parkeerruimte beschikbaar. Koffie, thee en versnaperingen zijn verkrijgbaar. Adres: Educatief centrum Historyland, Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis

Deel, mail of print dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *