Zoekkaart Schelpen

zoekkaart_zee_azoekkaart_zee_vMet de zoekkaart Schelpen van het Nederlandse strand zijn bijna alle schelpen die u aan het Nederlandse strand kunt vinden op naam te brengen. Alle algemene en veel zeldzame soorten staan overzichtelijk bij elkaar. Fossiele schelpen en zeenaaktslakken staan niet op deze kaart.

De zoekkaart is bijgewerkt tot 2020, dus ook een aantal recente nieuwkomers die zich in ons land gevestigd hebben, zijn ermee te identificeren.

Alle afbeeldingen zijn in kleur en de Nederlandse en wetenschappelijke namen staan er bij. De kaart is geplastificeerd en daardoor zeer geschikt voor gebruik aan het strand. De zoekkaart is goedkoper en handiger mee te nemen dan een boek, en daarom aanbevolen voor beginners – ook kinderen – en gevorderden.

Formaat A4, tweezijdig bedrukt.

Deze NMV-uitgave was mede mogelijk dankzij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Stibeman.

Vergelijkbare kaarten van Landslakken van Nederland en de Zoetwatermollusken van Nederland.

De Stichting ANEMOON biedt een Zoekkaart Zeenaaktslakken aan.

Kopen

Meer informatie over de aanschaf van deze zoekkaarten vindt u hier.

Duitse kaarten

Er zijn vergelijkbare kaarten voor het Duitse strand (in de Duitse taal en met de Duitse schelpensoorten en namen).

U kunt kiezen uit twee soorten kaarten:

  • Nordsee-Strand: Muscheln und Schnecken – met schelpen van het Duitse Noordzeestrand, met veel dezelfde soorten als in Nederland;
  • Ostsee-Strand: Tiere und Pflanzen im Flachwasser – met dieren en planten van het Oostzeekust. Op deze kaart niet alleen schelpen maar ook vissen, zeewieren, garnalen, etc.

De Duitse kaarten kunt u bestellen bij Haus der Natur. Meer informatie vindt u hier.