Geschiedenis

De Nederlandse Malacologische Vereniging kent met een rijke geschiedenis. Opgericht in 1934 groeide de NMV uit tot dé landelijke vereniging voor liefhebbers en kenners van mollusken.

De eerste voorzitter van de NMV, de botanicus dr. J.Th. Henrard. Hier op excursie in het Naardermeer, 1944 (foto: J.G.J. Kuiper).

De eerste voorzitter van de NMV, de botanicus dr. J.Th. Henrard. Hier op excursie in het Naardermeer, ongeveer 1944 (foto: J.G.J. Kuiper).

EenNMV deel van de geschiedenis is vastgelegd in het jubileumboek ´Schitterende schelpen en slijmerige slakken´ dat verscheen bij het 75-jarig jubileum van de NMV. Als u op de afbeelding hiernaast klikt, kunt u het boek inzien (als PDF). Nieuwe leden ontvangen dit boek als welkomstgeschenk.

 

De vereniging heeft in de loop van haar bestaan leden op drie manieren in het zonnetje gezet: door toekenning van een erelidmaatschap, door het uitreiken van een penning en door het uitgeven van een feestbundel of Festschrift. Een overzicht van ereleden vindt u hier. Een overzicht van ontvangers van de erepenning van de NMV vindt u hier.