Verenigingsdagen

De NMV organiseert 11 keer per jaar een zogenaamde verenigingsdag. Dit gebeurt in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het doel van deze dagen is uitwisseling van kennis en ervaring, informeel onderling contact en gezamenlijk determineren van collectiemateriaal. De verenigingsdagen vinden plaats op zaterdagen, in de LiveScience zaal van Naturalis in Leiden, van 10.30 tot 16.00 uur. De frequentie is 1x per maand, met uitzondering van de maand juli.

Deskundigen

Vrijwel elke maand wordt een Europese groep weekdieren behandeld. Vaak is dat een familie van zeeschelpen, soms ook land- of zoetwaterweekdieren. Enkele deskundige leden bespreken de soorten uit de groep of familie. Zij leggen uit hoe deze herkend kunnen worden, waar ze voorkomen, etc. Daarna kijken we gezamenlijk naar het materiaal dat de leden hebben meegebracht. Als je wilt, kun je daaraan meedoen, maar het hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld ook met z’n tweeën of drieën een heel ander onderwerp bij de kop pakken. Of gewoon ervaringen uitwisselen met andere aanwezige leden. Heb je vragen over een gevonden schelp of slak, neem hem dan mee naar de verenigingsdag. Er is altijd wel iemand die je er meer over kan vertellen.

Gratis toegankelijk

De verenigingsdagen zijn bedoeld voor alle leden van de NMV, en gratis toegankelijk. Van te voren aanmelden is niet nodig. Een overzicht van de komende verenigingsdagen vindt u in de agenda . Het actuele programma van de verenigingsdagen wordt opgenomen in de nieuwsmail van de NMV, die aan alle leden wordt toegezonden.

Meer informatie over de gang van zaken tijdens een verenigingsdag, toegang, openingstijden en dergelijke vindt u hier (in PDF-formaat).

Contactpersoon NMV/Naturalis: Hannco Bakker

Contactpersonen inhoudelijke gedeelte van deze bijeenkomsten: Joop Eikenboom, Guus Gulden en Henk Menkhorst.

Een overzicht alle activiteiten van de NMV in de komende tijd vindt u in hier.

De malacologische agenda van Nederland vindt u hier.

IMG_1443IMG_1440