Uitgaven malacalogische vereninging

Spirula en Basteria op natuurtijdschriften.nl

Via de website natuurtijdschriften.nl zijn sinds februari 2016 twee tijdschriften van de Nederlandse Malacologische Vereniging ontsloten. Het gaat om Spirula (en diens voorganger het Correspondentieblad) en Basteria. De artikelen uit deze tijdschriften zijn digitaal beschikbaar als PDF, vanaf het allereerste nummer uit 1934 tot en met jaargang 2007 (Spirula) of 2016 (Basteria, met uitzondering van het jaar 2008). De ontbrekende jaren volgen later..

Met een vertraging van 3 jaar worden in de toekomst ook nieuwe jaargangen op deze website toegevoegd. Iedereen kan de PDF’s gratis downloaden, er is geen inlogcode nodig en u hoeft geen lid te zijn van de NMV. Er zijn meerdere zoekingangen beschikbaar, wat het zoeken gemakkelijker maakt. U kunt zoeken op naam van het tijdschrift, op auteur, op jaar en op trefwoord. Trefwoorden zijn bijvoorbeeld soort-, familie- of gebiedsnaam.

Natuurtijdschriften.nl is een samenwerking van Naturalis Biodiversity Center met diverse verenigingen. Ook tal van andere Nederlandse natuurtijdschriften zijn via deze website ontsloten.