Beurzen en informatiemarkten

Aankondiging van de manifestatie 'Breng je schelp'

Aankondiging van de manifestatie ‘Breng je schelp’

Beurzen

In het verleden organiseerde de Nederlandse Malacologische Vereniging elke twee jaar een tweedaagse internationale schelpenbeurs. De laatste beurs vond plaats in april 2010. Na 2010 nam Muzee Scheveningen , de organisatie van beurzen voor haar rekening, maar ook dat is, mede vanuit overwegingen van natuurbescherming, inmiddels gestopt. In Nederland worden derhalve geen schelpenbeurzen meer georganiseerd.

In onze buurlanden worden beurzen georganiseerd in ondermeer Antwerpen, Öhringen en Parijs. De NMV is daar vaak vertegenwoordigd met een informatiestand.

Ook bij andere gelegenheden geven we graag informatie over onze vereniging. Bij het 80-jarig bestaan werd de manifestatie ‘Breng je schelp’ georganiseerd. Op 14 locaties in het land werd op verschillende data gedurende het najaar van 2014 informatie gegeven over schelpen en slakken, en konden bezoekers langs komen met hun vondsten.

 

Natuurinformatiemarkten

De NMV is ook present tijdens natuur-informatiemarkten, zoals de landelijke SOVON-dagen en de landelijke ANEMOON-dagen voor waarnemers. Hieronder ziet u een paar foto’s van de SOVON-dag 2015, die in Ede gehouden werd.

Een overzicht van diverse evenementen gericht op schelpen en slakken vindt u in de agenda.

Een overzicht alle activiteiten van de NMV in de komende tijd vindt u in hier.

De malacologische agenda van Nederland vindt u hier.

SOVON DSC_0655SOVON DSC_0654