Nederlandse Malacologische Vereniging

Ad Hovestadt

Sedert de najaarsvergadering september 2020 ben ik als nieuw bestuurslid actief.  Het gebruik van het woord ‘nieuw’ verdient enige nuancering. Ik ben sedert 1978 lid van de NMV. In het begin van de jaren ’80 ben ik voor een periode van 6 jaar secretaris geweest, en later ook lid van de excursie-commissie en tot slot ben ik ook redacteur geweest van het Informatieblad.

De belangstelling voor de malacologie bestaat sedert het begin van mijn studietijd. Aanvankelijk ging de belangstelling uit naar de mariene fauna. Toen ik voor een periode van circa 4 jaar op Curaçao woonde, ontdekte ik de geweldige rijkdom aan landslakken in het Caraïbisch gebied. Ik maakte kennis met verschillende eilanden en uiteindelijk heb ik de meeste eilanden van de Antillen, van Jamaica en Cuba tot Trinidad en Tobago bezocht.

Eenmaal terug in Nederland bleef deze belangstelling bestaan en werden eilanden als de Canarische eilanden, Madeira, Kaapverdische eilanden en de vele eilanden van de Middellandse Zee een doel van meerdere vakantiereizen.

Er valt nog genoeg te doen en hoop zo een bijdrage te leveren aan de malacologie en zo ook aan de NMV.