Nederlandse Malacologische Vereniging

NMV: inventarisatieweekend ‘Hollands Duin’


Evenementgegevens


In het kader van het 5000-soortenjaar vindt op zaterdag 26 mei een grootschalige inventarisatie plaats in Meijendel. Deze dag wordt georganiseerd door EIS Nederland in samenwerking met Dunea en Staatsbosbeheer. Leden van de NMV zijn van harte uitgenodigd. Het 5000-soortenjaar zorgt er niet alleen voor dat meer mensen dan ooit naar de natuur in Nationaal Park Hollandse Duinen kijken, maar het leidt ook tot aandacht voor allerlei ‘vergeten’ dier- en plantengroepen. Slakken, paddenstoelen en insecten krijgen vaak minder aandacht dan vogels en zoogdieren maar zijn cruciaal voor het slagen van het 5000-soortenjaar. De NMV verzorgt daarom op deze dag een excursie om de land- en zoetwaterweekdieren te inventariseren. De excursie staat onder leiding van Anthonie van Peursen. Er zijn overigens ook nog 15 andere excursies waar je je bij aan kunt sluiten, o.a. over het strandleven.

Aanspreekpunt: Anthonie van Peursen, e-mail adppeursen1951@kpnmail.nl of anthonie.vanpeursen@naturalis.nl.

Let op: In verband met de lunch is vooraf aanmelden via de website van het 5000-soortenjaar verplicht!

Programma:

09.00 inloop met koffie
09.30 officiële opening
09.45 start diverse tellingen, waaronder die van de NMV
vanaf 12.30 lunch inloop en napraten met overige natuurliefhebbers. U kunt met uw consumptiebon tussen 12.30 en 14.00 uw lunch ophalen
13.30 centrale afsluiting, aansluitend wordt de NMV-excursie vervolgd.

 Gratis lunch voor alle deelnemers

Voor iedereen die zich tijdig opgeeft staat een lunch klaar. Opgeven kan via https://5000soortenjaar.nl/agenda/lentetelling/ . Hier is ook meer informatie over het programma te vinden. Alle waarnemers zijn van harte welkom, het maakt niet uit of je jong, oud, beginnend of gevorderd bent – als je maar een gezonde interesse in natuur hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *