Nederlandse Malacologische Vereniging

1000-soortendag Amersfoort in de herhaling

De 1000-soortendag in het weekend van 21 april in Amersfoort ligt inmiddels een maand achter ons. Ondanks het helaas koude weer en het feit dat enkele gebieden vanwege het broedseizoen beperkt toegankelijk waren, zijn we er toch weer in geslaagd de 1000 ruim te overtreffen. De teller staat op dit moment op ruim 1400 soorten en dat zal zeker nog toenemen omdat veel soorten nog microscopisch moeten worden gedetermineerd.

Voor mensen die nog eens bij warmer weer en in uitgebreidere opengestelde gebieden zouden willen kijken, nodigt de gemeente Amersfoort iedereen uit voor een herhaling op 9 juli. Deze zal plaats vinden op dezelfde locatie, i.e. Het Groene Huis op Landgoed Schothorst in Amersfoort.

De herhaling op 9 juli begint om 10:00 uur met koffie, thee en koek. Vervolgens kan iedereen uitzwermen over Park Schothorst en de diverse andere natuurgebieden in Amersfoort. Om 17:00 uur wordt iedereen uitgenodigd voor een afsluitende borrel, waarna om 18:00 uur zal worden afgesloten.

Als u vanuit de NMV wil deelnemen aan deze dag: graag melden bij Anthonie van Peursen. Opgave kan via hem verlopen, of via Renée van Assema van de gemeente Amersfoort.

Deel, mail of print dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *